Уряд посилює заходи безпеки у зв’язку з коронавірусом

Фото https://www.ukrinform.ua

Уряд посилює заходи безпеки у зв’язку з коронавірусом: обов’язкову обсервацію проходитимуть ті, хто повертається із-за кордону з місць поширення COVID-19

Люди, які повертаються із-за кордону з країни/регіону із місцевою передачею коронавірусу в громаді, вважаються такими, що мали контакт з хворим на хворобу COVID-19. Тому обов’язково мають пройти 14-денну обсервацію у спеціалізованих закладах, визначених Київською міською, обласними державними адміністраціями. Така умова передбачена новими змінами до постанови  № 211, що ухвалені 29 березня на засіданні Уряду постановою №241.

Відповідно обласні та Київська міська державні адміністрації повинні забезпечити облаштування спеціалізованих закладів для організації обсервації (ізоляції), транспортування до них осіб, які потребують обсервації (ізоляції), та медичне спостереження за ними.

https://www.kmu.gov.ua

Крім того, урядовим рішенням встановлено, що особи, які мали контакт з хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, або хворіють на зазначену хворобу та не потребують госпіталізації, повинні самоізолюватися. Це означає, що на встановлений лікуючим лікарем період необхідно утримуватися від контакту з іншими особами (крім тих, з якими спільно проживають) та відвідування громадських місць.

Водночас дозволяється перебувати у невідкладних випадках у місцях торгівлі продуктами харчування, засобами гігієни, лікарськими засобами, виробами медичного призначення та закладах охорони здоров’я за умови використання засобів індивідуального захисту та дотримання відстані не менш як 1,5 метра.

https://www.kmu.gov.ua