На Івано-Франківщині навчають операторів турів живої спадщини

У рамках реалізації проєкту "52 стилі життя в Карпатах: відродження традиційних культур праці" упродовж 4-7 серпня на Івано-Франківщині відбувається спеціальне навчання для потенційних надавачів послуг турів Карпатською живою спадщиною.

Тренінг організований ГО "Туристична Асоціація Івано-Франківщини" у партнерстві з управлінням міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації.

Про проведену роботу зі створення унікальної цілорічної пропозиції для подорожей культурних гурманів «52 вікенди спадщини» учасникам розповідає Лада Маланій - експертка проєкту зі створення продукту й маркетингу.

Про створення туристичного продукту учасникам розповідає Ганна Сидоренко - співзасновниця туроператора «Карпати.тревел», співзасновниця і директорка ТОВ «Карпати.інфо», директорка школи KI School для туристичного бізнесу Карпатського регіону, віце-президентка Всеукраїнської асоціації керівників бізнесу.

Про інтерпретацію та акторську майстерність під час проведення екскурсій учасникам розповідає Юлія Микула - режисерка, сценаристка, акторка, засновниця театру-студії «Гротеск» (м. Івано-Франківськ), авторка понад 10 спектаклів.

Довідково.
Проєкт «52 стилі життя в Карпатах: відродження традиційних культур праці» розпочався 25 жовтня 2019 року.
Метою проєкту є збільшення відвідуваності і створення нових можливостей щодо джерел доходу у прикордонних громадах шляхом розробки й популяризації унікального туристичного досвіду, побудованого навколо традиційних культур праці і способів життя в межах спільної для цільових регіонів дестинації Карпатської живої спадщини.

Для досягнення мети партнери перетворять місцеві активи нематеріальної культурної спадщини на 52 ринкові продукти (по 13 продуктів у кожній з країн), надаючи різноманітні можливості для підприємців та місцевого населення, мотивуючи надалі використовувати традиційні практики, розвивати повагу до спадщини та сприяти її збереженню.

У рамках проєкту партнери ідентифікують локальні осередки, сімейні підряди чи окремих осіб, що займаються традиційним сільським господарством, виробництвом автентичної їжі та ремісництвом, переважно у віддалених сільських районах та працюватимуть з ними, щоб зробити їхній стиль життя й унікальні життєві історії ядром повноцінних ринкових пропозицій - туристичних пакетів для турів вихідного дня.